About

 

Maartje is Fashion Stylist en Image Consultant. Door haar enthousiasme en bedrevenheid heeft ze als Fashion Stylist bijgedragen aan verschillende tijdschriften, het kleden van BN’ers en programma’s als Benelux Next Top Model, Model in 1 dag, Koffietijd en Eigen huis en tuin. Voor C&A is Maartje het vaste gezicht op www.styling-tips.nl

Als Image Consultant heeft ze voor diverse merken gewerkt en voelt ze zich als een vis in het water wanneer ze styling mag combineren met het aanpakken van een merkimago.  Maartje is van origine Brabantse en staat midden in het leven, woont samen met haar vriend Thijs en reist het liefst zo veel mogelijk.

Een paar persoonlijke vragen om Maartje beter te leren kennen:

Q Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

A “Vroeg gewekt worden door de zon, heerlijk ontbijten terwijl ik in tijdschriften blader. Daarna de stad in zonder specifiek doel, om me te laten inspireren door passanten, omgevingen, gebouwen en tentoonstellingen in musea. De dag doorbreek ik graag met een lunch met vriendinnen en ‘s avonds lekker eten met mijn vriend en een concert in Paradiso beluisteren of een mooie film in het filmhuis bekijken en dit alles het liefst met de wetenschap dat ik de volgende dag op het vliegtuig mag stappen naar een andere inspirerende bestemming.”

Q Welke waarden heb je van huis uit meegekregen?

A “Accepteer mensen zoals ze zijn en oordeel niet te snel. Geloof in je eigen kracht en kunnen, volg je intuïtie. Met name ben ik opgevoed met de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit.

Q Waardoor raak je geïnspireerd?

A “Culturen, landen, mensen, boeken, tijdschriften, maar met name films. De combinatie van kleuren, gekozen settings, kleding en emoties inspireren mij enorm.” 

Q Wat is jouw droom?

A “ Ik leef in het nu en daardoor heb ik kleine dromen, die vaak snel in vervulling komen en mij een rijk gevoel geven. In de categorie ‘als ik later groot ben’ zou ik heel graag een oud huis in Frankrijk of Italië samen met Thijs willen opknappen, zodat we daar de winters kunnen doorbrengen en de zomers hardwerkend aan mijn Image- en Styling bedrijf in Nederland .”

Q Waar krijg je vlinders van in je buik?

A  “Van mijn vriend, de natuur, prachtige kleding en op reis zijn….”

Q Hoe omschrijf je jouw stijl?

A “Hoe vreemd het ook klinkt, ik word niet door trends gedreven en mijn stijl wordt niet beïnvloed door wat ‘in’ is. Ik mix graag materialen, stijlen, kleuren en prints. Mijn stijl is niet extreem uitgesproken, maar ik zal niet snel in hetzelfde als een ander lopen.”

Q Wie is je grote voorbeeld en waarom?

“Creative Director van J.Crew, Jenna Lyons. Een vrouw die J.Crew helemaal op de kaart zet met haar eigen stijl. Ze durft een mix en match te maken van stoffen, kleuren en stijlen. Ik hou van contrast in een outfit, dat kan zij als geen ander. Het is altijd stijlvol en niet onderhevig aan trends.”

Q Welke overtuiging heb je over het leven?

A “Geloof in jezelf, vertrouw op je gevoel en sta positief in het leven.”

Q Wat is het beste dat je ooit is overkomen?

A “Privé is Thijs is het beste wat me ooit is overkomen en zakelijk mijn allereerste reisje naar New York voor JAN magazine dankzij Renske van der Ploeg. Daardoor heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik voor mezelf begonnen als stylist.” 

Q Wat is een mindere kant van Maartje?

A “Ik ben een control freak en kan dingen slecht loslaten. Ik streef in mijn werk te veel naar perfectie, waardoor ik af en toe mezelf voorbij loop en te weinig geniet van het moment. Ik zou wellicht iets minder bescheiden mogen zijn, hoewel ik daar ook wel blij mee ben.”

Q Waar ben je trots op?

A “Ik ben snel ‘trots’ en daardoor ook snel ontroerd. Het is een heerlijk gevoel en soms een heel klein moment; dat kan verschillen van een vriendin die een belangrijke beslissing genomen heeft, mijn vriend die weer een prachtig restaurant heeft ingericht, wanneer ik met mijn team in het vliegtuig stap voor een klus, tijd doorbrengen met mijn ouders, wanneer een nieuwe klant mij benaderd… 

Q Wie zou je heel graag nog een keer willen stylen?

A “Ik wil heel graag ‘Nederlanders’ een hand reiken om ze te helpen hun eigen stijl te vinden. Het is enorm jammer om te zien dat velen voor veilig kiezen of de massa volgen en niet te kijken naar wie ze zelf zijn en wat daarbij past. Misschien is dat stiekem wel een droom.”


 

Maartje van den Broek opdrachtgevers

Email mij voor vragen en verzoeken